Μεταμόρφωσης.jpg
 Προσωπικό Ημερολόγιο της 6 Αυγούστου 2008. 
Μνήμη Αγίας και Θείας Μεταμορφώσεως του Γλυκύτατου μας, Ιησού Χριστού. 
Απολυτίκιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Μετεμορφώθης εν τω όρει, Χριστέ ο Θεός, δείξας τοις μαΘηταίς σου την δόξαν σου, καθώς ήδύναντο. Λάμψον και ημίν τοις αμαρτωλοίς το Φως σου το άίδιον, πρεσβείαις της Θεοτόκου, Φωτοδότα, δόξα σοι.

Σήμερα Εκείνος, ΜεταμορΦώθηκε.  Σε Φ.Ω.Σ.  
Εμείς ? 
Σήμερα Γιορτάσαμε ότι Ομορφότερο και Αγιότερο υπάρχει. Γιατί, για την Αγάπη του Θεού, δεν υπάρχει ομορφότερο και Αγιότερο πράγμα, να φανερωθεί. Από την Δόξα, την Αξία της Πηγής της Ομορφιάς. 
Σήμερα γνωρίσαμε η ανθρωπότητα, στο πρόσωπο του Γλυκύτατου μας Ιησού, το μέλλον μας και τον προορισμό μας. 
Να γίνουμε Αγάπη, Να γίνουμε Θυσία, Να γίνουμε Δοχεία της Θείας Χάρις. 
Να γίνει όλος ο άνθρωπος ΦΩΣ. Πιο λευκός και από χιόνι.
Και όλα αυτά κατά Χάριν, δηλαδή κατά Θεία Ευχαρίστηση.
Από Θεία Χαρά. Για να εκφραστή η Χαρά και η Αγάπη του Θεού μας ! 
Και δεν είναι τυχαίο ότι το γιορτάζουμε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Για να μας θυμίζει ότι μόνο και μόνο ότι υπήρξε και υπάρχει η Παναγία μας, στην Ζωή μας, άξιζε να υπάρχει η Ανθρωπότητα. 
Παναγία. Ότι, Ομορφότερο και Αγιότερο Δημιούργημα του Τριαδικού μας Θεού υπάρχει. 
Σήμερα, στις μέρες μας όλα και όλοι αναζητούν την Μεταμόρφωση τους.
Να λάμπουν. Να έχουν αξία. Να ξεχωρίζουν.  
Μα, όλα στις μέρες μας, μας οδηγούν στην ΠαρΑμόΡφωΣη!!!  Και η μόνη ελπίδα από την παραμόρφωση της αμαρτίας,  έρχεται να μας την δώσει, η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  Φανερώνοντας μας, του αρχέτυπο μας. Ότι όλος ο άνθρωπος είναι ΦΩΣ, στην αρχέτυπη του μορφή πριν την πτώση.
Μόνο η φανέρωση της Θεοφάνιας της Τριαδικότητας του Θεού μας πάνω στο Θαβώρ, την προτύπωση της Αληθινής Δόξας, Λαμπρότητας και αξίας, μας οδηγεί στην Μεταμόρφωση της Κατά Θεόν Τελειότητας. 
Καθώς ήδύναντο. Όπως λέει και το απολυτίκιο. Ανάλογα με τις δυνάμεις μας και τα χαρίσματα μας. Σωματικά και Ψυχικά.  
Η θεολογία της Εικόνας της Μεταμόρφωσης, φανερώνει την προτύπωση Του κατά Εικόνα και Κατά Ομοίωση. Της τελείας, και ομορφότερης  Μεταμόρφωσης.
Για να ΣυμΜορΦωθούμε και να Συν + ΜορΦωθούμε μαζί με το Θεό. 
Θα ήθελα να γράψω για τα σχήματα της Εικόνας, τον Κύκλο (Σταθερότητα, την Πύλη της Αγάπης), (το Ρόμβο, Σταυρό, Θυσία), και  το τετράγωνο (από άκρη σε άκρη να είμαστε μέσα στην Χάρις, στον Παράδεισο)  έτσι όπως, μιλάει η εικόνα, στην δική μου την καρδιά, αλλά δεν έχω την δύναμη ακόμα, να το κάνω τώρα.
Θα ήθελα να ολοκληρώσω αυτό το ημερολόγιο, με την ευχή, να  έχουμε πια  σαν πνευματική πυξίδα μέσα στην καθημερινότητας μας, την Παναγία την ΟδηγήΤρια, και να μας οδηγεί στην οδό της αρετής, και να ΜεταΜορΦωνόμαστε όλο και περισσότερο προς το αγαθότερο, έως προς την Εν Χριστώ Μακροθυμία και ανεξικακία, έως προς την Εν Χριστώ Καλοσύνη, έως προς την Εν Χριστώ Αγαθοσύνη, έως προς την Εν Χριστώ Πίστη,  έως προς την Εν Χριστώ Παραότητα και έως προς την Εν Χριστώ Εγκράτεια,
έτσι ώστε όλη μας η ζωή και η Ψυχή να γίνει ΦΩΣ Χριστού,
ΦΩΣ της Εν Χριστώ Ειρήνης, Χαράς και Αγάπης.
 
ΦΩΣ + Αγάπη
Ιησού Χριστού
Παντού.