Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΛΑΒΑΝΟ


ΚΑΡΥΑΙ  ΤΗι  20ή Σεπτ./3η Οκτωβρ. 2008

 

 

 

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. Φ.2/13γ/2334

                                                                                                                                                                  

­ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πρός

τόν κ. Αλέξανδρον Αλαβάνον

Πρόεδρον της Κοινοβουλευτικής

Ομάδος του Κόμματος ΣΥΡΙΖΑ

Εις  Αθήνας

Εντιμότατε Κύριε Πρόεδρε,

Δια του παρόντος Ιεροκοινοσφραγίστου ημών Γράμ­ματος γνωρίζομεν Υμίν ότι περιήλ­θεν εις γνώσιν ημών, ότι την Κυριακήν 5ην Οκτωβρίου (ν.η.) προτίθεσθε να ομιλή­σητε εις Ουρανούπολιν σχετικώς με το Άγιον Όρος.

Κατά την 8.1.2008 (ν.η.) εις παρομοίαν συγκέντρωσιν συνέβη ωρισμέ­νοι να μετα­βούν εις την περιοχήν των συνό­ρων του Αγίου Όρους και βιαί­ως να κατα­στρέ­ψουν μέ­ρος της υπαρχούσης περιφράξεως και να εισέλθουν εντός του χώρου του Αγίου Όρους, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του κόμ­μα­τός σας κ. Ελένη Αμανατίδου, παρα­βιάζοντες ούτω προκλητικώς το συνταγματι­κώς κατωχυρω­μένον άβατον του Αγίου Ό­ρους (άρθρον 43β, Ν.Δ. 10.9.1926), και το άσυλον της κατοι­κίας (άρθρον 9 Συντάγματος), έχοντες εκστομίσει και απαραδέκτους εκφράσεις, δι’ ά εκφράζομεν την λύπην και απο­δο­κιμασίαν ημών.

Εξ αποφάσεως της καθ’ ημάς Ιεράς Κοινότητος, παρακαλούμεν Υμάς, όπως σεβόμενοι το νομικόν και θεσμικόν καθεστώς του Αγιωνύμου ημών Τόπου φροντίσητε δια την αποφυγήν ενεργειών θιγουσών την Ιερότητα της Αθωνικής χερσονήσου.

 Εν περιπτώσει καθ’ ήν δεν γίνει σεβαστόν το νομικόν και θεσμικόν καθεστώς του Ιερού ημών Τόπου, η καθ’ ημάς Ιερά Κοινότης είναι υποχρεωμένη να ενεργήση τα δέον­τα προς δια­σφά­λισιν του απ’ αιώνων απολάβοντος σεβασμού καθεστώτος Αυτού.

Επί δε τούτοις διατελούμεν μετ᾽ εξόχου τιμής και ευχών

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι

τών είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου